Bergsundet lanserar “The Neighbourhood Academy”

I Bergsundets vision om att skapa hem med livschanser lanserar nu bolaget ”The Neighbourhood Academy”. Den skräddarsydda utbildningen är till för att ge de nyinflyttade hyresgästerna de bästa av förutsättningar för att leva ett rikt liv på hemmaplan. Ett sätt att skapa gemenskap, trygghet och samtidigt lyfta hyresrättens status.

Lina Zakrisson, Affärsutvecklare och strateg kommenterar
”Efter många år i fastighetsbranschen har jag sett massvis av fina bidrag till det vi kallar levande blandstad och naturliga mötesplatser, i den byggda miljön vill säga. Problemet är att det inte är så enkelt för oss svenskar att interagera alla gånger, vi är lite blyga. Vi tycker det är dags att dessa mötesplatser bli naturliga på riktigt och lanserar därför ”Bergsundet Neighbourhood Academy” som våra nya hyresgäster kommer att ta del utav. Vi i Sverige behöver ibland ett kvitto på att det är ok att prata med någon vi inte känner, det kvittot vill vi gärna vara. I en tid då var sjätte svensk upplever ofrivillig ensamhet, något som kan vara lika hälsovådligt som rökning och fetma, känns det extra viktigt att vi kan skaka liv i den outnyttjade potentialen som finns i våra grannskap.” 

Kavringen 2 i Hökarängen med inflyttning vintern 2019 blir det första hyresprojektet att använda sig utav den skräddarsydda akademin. En handfull av de nya bostäderna kommer att tilldelas personer som vill agera social lots i huset. Inspirationen är hämtad från England där sjukvården arbetat med ensamhetsfrågan ur ett samhällsperspektiv. 

Utbildningen tar avstamp i forskning om ensamhet, välmående och beteendevetenskap. Detta är en del av bolagets initiativ om att sätta ensamheten på kartan tillsammans med psykolog och författare Anna Bennich.

 

Bergsundet har just nu cirka 250 lägenheter i produktion och kommer över tid starta 400 enheter (hyresrätter eller vård- & omsorgboenden) per år i Sverige. 

Bolagets hemsida går att nå på www.bergsundet.se 

 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:
Johan Perslow, VD Bergsundet Development AB
Tel: 0700-88 71 21
E-mail: johan@bergsundet.se 

OM BERGSUNDET
Bergsundet har sedan 70-talet ägt och förvaltat fastigheter i Stockholm. Numera består även verksamheten av nyproduktion av hyresrätter, vård- & omsorgsboenden och samhällsfastigheter med fokus på Sverige. Vår utgångspunkt är att utveckla miljömässiga och resilienta stadsmiljöer med extra stort fokus på möten mellan människor och trygghet.  

OM ANNA BENNICH OCH RELATIONLAB
Anna Bennich är leg psykolog och psykoterapeut med många års erfarenhet inom relationer, arbetsmiljö och kommunikation. Hon arbetar i sin verksamhet främst med hälsofrågor och att skapa hållbara relationer. Anna har vid två tillfällen nominerats till Stora Psykologpriset och släpper i vår sin tredje bok, denna på temat ensamhet.
www.relationlab.se

Bergsundet Development anställer för fortsatt expansion

Bergsundet Development forsätter växa och anställer Johan Merkel som ansvarig för bolagets projektutveckling. Johan kommer närmast från en roll som platschef hos PEAB i Stockholm.  Dessförinnan har Johan spenderat många år i framskjutna roller inom produktion och samlat på sig mer än 10 års erfarenhet av husbyggande.

 

Johan Perslow kommenterar

”Att få in Johan på denna position känns väldigt bra. Jag har sett vad produktionskunniga projektutvecklare kan göra i roller som denna – och det är att leverera rätt produkt till rätt pris. Det är exakt vad vi behöver just nu när vi startar flera hundra lägenheter i år och mest sannolikt startar ännu fler nästa år!”

 

Johan Merkel kommenterar

”Efter många år inom byggproduktion av främst bostäder känns det oerhört kul och spännande att nu ta mig an projekten i ett tidigare skede och arbeta hela vägen fram till att vi börjar förvalta dem. Jag är övertygad om att vi kommer lyckas leverera fler prisrimliga bostäder”

 

Bergsundet Developments startar i år cirka 250 lägenheter och kommer över tid starta 400 enheter (hyresrätter eller vård- & omsorgboenden) per år i Sverige.

Full fart framåt när Bergsundet Development tog första spadtaget i Hökarängen

Den 28:e augusti hölls det symboliska första spadtaget för 96 prisrimliga hyresrätter i Hökarängen. Närmare 50 personer deltog och Stadsbyggnadsborggarrådet Jan Valeskog tog, tillsammans med Bergsundet Developments, Johan Perslow det första spadtaget.

”Det är ett nöje att få ta detta viktiga första spadtag för hyresrätter, som i ett bra och kollektivtrafiknära läge använder sig av det statliga investeringsstödet för hyresrätter. Stockholm ska vara en stad för alla och med prisrimliga bostäder skapar vi förutsättningar för den mix av människor som behövs för en integrerad och välmående stad” säger Jan Valeskog stadsbyggnadsborgarråd (S).

Markanvisningen tilldelades Bergsundet 2013 och sedan dess har planarbetet pågått till maj 2017 då planen vann laga kraft. Därefter har omfattande ledningsflyttar utförts, mark- & grundläggningsarbeten för husen slutförts och bygglovet godkändes under augusti månad 2018.

Projektet är på flera sätt unikt, bland annat ligger projektet endast några meter från Hökarängens tunnelbanestation vilket ger våra boende bästa tänkbara förutsättningar för att leva ett liv där behovet av bil är väldigt låg. Dessutom kommer projektet innehålla Sveriges första elvespapool där de boende i husen kan hyra en Vässla (www.vassla.com) till en väldigt billig penning.

Johan Perslow kommenterar:
”Jag är otroligt stolt över alla inblandade i detta projekt, sedan planen vann laga kraft har vi jobbat väldigt fokuserat för att nå dit vi är idag! Känslan av att få sätta spaden i backen för ett projekt som ligger helt i linje med vad vi vill skapa – långsiktigt hållbara stadsdelar genom prisrimliga bostäder och med innovativa inslag – är oslagbar. Jag ser verkligen fram emot att om cirka ett år få ta emot våra första hyresgäster”

Projektet Kv Kavringen 2 med sina 96 lgh är det första utav de totalt 250 lgh som Bergsundetgruppen kommer att produktionsstarta i år.

Bergsundet Development förvärvar byggrätt om 152 lägenheter i Nyköping

Bergsundet Development utvecklar fastigheten Kv Porsen 1 i Nyköping. Fastigheten är detaljplanelagd med godkänt bygglov om 152 lägenheter. Produktionsstart beräknas ske efter sommaren och första inflyttning innan årsskiftet 2019.

Johan Perslow kommenterar utvecklingsprojektet:
Nyköping i allmänhet och denna fastighet i synnerhet känns som en väldigt bra plats att skapa prisrimliga hyresrätter. Vi sätter ribban högt och satsar på att produktionsstarta projektet efter sommaren. Det känns innerligt kul att snart kunna leverera lägenheter i rogivande miljö, endast ett stenkast från centrum och med en fantastisk utsikt över Östersjön till Nyköpingsborna.

Med detta projekt i portföljen kommer Bergsundetgruppen att produktionsstarta 250 hyreslägenheter i år.

 

Bergsundet rekryterar inom affärsutveckling och Strategi

Bergsundet Development fortsätter växa och anställer Lina Zakrisson att arbeta med bolagets strategiska frågor samt affärsutveckling. Lina kommer närmast från en roll som marknadsstrateg hos Bonava i Stockholm och har 10 års erfarenhet av fastighetsutveckling.

”I denna tid när förändring är ett konstanttillstånd snarare än något tillfälligt är jag extra glad att Lina valt att ansluta sig till Bergsundet Development. Hennes marknadserfarenhet samt unika känsla för vad som skapar attraktiva bostäder kommer göra Bergsundet Development ännu starkare mot att nå sitt mål –att skapa de mest efterfrågade bostadsområdena i Sverige, säger Johan Perslow, ansvarig för Bergsundet Development”

Lina började hos Bergsundet Development den 5:e mars 2018.

”Vår traditionella svenska bostadsbransch befinner sig i ett intressant skede samtidigt som omvärldsfaktorer och trender influerar oss dagligen. Jag ser mycket fram emot att ansluta till Bergsundet Development som jag vet, inlyssnande, kan agera utifrån dessa förutsättningar och leverera intressanta bostäder att vara och verka i, säger Lina Zakrisson, Strateg & Affärsutvecklare Bergsundet Development”


Bergsundet Development skapar framtidens bostadsområden.
Vår utgångspunkt är hur vi kan göra platsen bättre och vårt mål är att skapa de mest efterfrågade bostadsområdena.

Bergsundet Developments kommer över tid starta 400 hyresrätter per år.

Sedan årsskiftet finns bolagets nya hemsida att nå på www.bergsundet.se


FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:

Johan Perslow, Bergsundet Development AB
Tel: 0700-88 71 21
E-mail: johan@bergsundet.se

 

OM BERGSUNDETGRUPPEN

Bergsundet Development är en del av Bergsundetgruppen som är ett samlingsnamn för fyra fastighetsutvecklande och förvaltande koncerner (inkluderande nyproduktion av hyresrätter, vård- & omsorgsboenden och samhällsfastigheter med fokus på Stockholm och Berlin). Vår utgångspunkt är att utveckla miljömässigt, socialt hållbara stadsmiljöer och extra stort fokus på trygghet, detta med inriktning på långsiktig egen förvaltning.

Hög tid att skapa områden vi själva vill bo i

Jag vet, det låter självklart. Men jag hävdar att det finns utrymme för förbättringar och förändringar i hur vi samhällsutvecklare arbetar och tänker.
Innan jag går in på vad jag anser behöver förändras, ska jag berätta om hur jag ser på hållbara samhällen. (mer…)

Bergsundet rekryterar chef för bostadssatsning

Johan Perslow har rekryterats för att leda Bergsundets bostadssatsning i Stockholm.
Bergsundetkoncernen har sedan 1970-talet ägt bostadsfastigheter i Stockholms innerstad. Sedan några år tillbaka har bolaget även jobbat en del med bostadsutveckling.
Nu växlar de upp.  (mer…)